Weer een ongeval in de VIANENSE POORT

Blijft de politiek navelstaren?

ongeluk-VP-19JUN2017

De Vianense Poort is één van de gevaarlijkste plaatsen in Culemborg. Aan de lopende band zijn hier (ernstige) conflicten maar ook ongelukken.

Op 19 juni jl. was het weer raak in de Vianense Poort. Nu geen confrontatie tussen auto’s of met een fietser maar nu een echt ongeluk waar politie en ambulance bij nodig waren.

De Vianense Poort is al meer dan 20 jaar onderwerp van discussie. De politiek bemoeit zich er mee door allerlei onhaalbare voorstellen te doen en dus het probleem maar vooruit te schuiven.
Doordat er steeds meer auto’s en fietsers komen, neemt ook het aantal conflicten en ongelukken toe. De fietser is altijd het slachtoffer.

Het fietsgebruik en innovatief elektrisch (fiets) verkeer zal het stadsbeeld steeds meer gaan bepalen. Ook in Culemborg.
Culemborg is een compacte stad met korte afstanden, een ideale fietsstad. Een fietsstad heeft veel grotere economische voordelen dan een stad ingericht op autoverkeer. Daar zijn vele andere gemeentes al lang achter.
Om te anticiperen op de grote voordelen, waaronder de inkomsten van ondernemers, roept de Fietsersbond de politiek op om de Vianense Poort af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.
Politiek: blijf niet navelstaren maar sla de handen ineen en zorg dat er door de Vianense Poort alleen maar fietsers rijden. Alle andere opties zijn lapwerk!

Kijk ook regelmatig op facebook Fietsersbond-Culemborg

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.