Fietsenstalling Station Culemborg: een grote bende

om er wanhopig van te worden

20170818-fietsenstalling-Culemborg-West-100012

Om in Culemborg per fiets naar het station te rijden is niet bepaald veilig maar om je fiets daar dan goed en veilig te parkeren is vrijwel onmogelijk.
Ons bereiken meer dan regelmatig klachten over de stallingen bij het station. De foto is recentelijk (18/8) gemaakt aan de westzijde. Blijkbaar heeft iemand voor de lol een aantal fietsen op z’n kop gezet. Maar we kunnen niet spreken over een incident. Bijna iedere dag liggen her en der fietsen omdat er eenvoudigweg te weinig goede plaatsen zijn. De rekken met 2 lagen zijn voor velen niet toegankelijk.
Als Fietsersbond vragen wij ons af of de gemeente Culemborg het fietsen wel serieus neemt. We weten inmiddels dat het fietsen de toekomst is om steden leefbaar te houden. Culemborg behoort daar ook toe. Uit onderzoeken blijkt dat ‘34% van de niet-fietsers de fiets wil nemen als de verkeersveiligheid  en/of het fietsparkeren op orde is’.
De enig juiste vraag is ‘Hoe krijg je in Culemborg meer mensen op de fiets als de verkeersveiligheid niet op orde is en ook het fietsparkeren sterk onvoldoende is?’
De gemeente en vooral de politiek dienen de fietser serieus te nemen. De Fietsersbond Culemborg zal zich blijven inzetten om het fietsen veiliger en prettiger te maken.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.