Fiets Telweek van 18 t/m 24 september

ook in Culemborg

foto-fietstelweek-2017

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 tot en met 24 september meten we weer hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar is het ook mogelijk om je routes te beoordelen en ervaringen te delen.

 

Belangrijk voor Culemborg

Fietsen is aan een onstuitbare opmars bezig. Het fietsen en met name het elektrisch fietsen groeit als kool. Een goede infrastructuur is nodig om het fietsen aantrekkelijk te maken en de groei in goede banen te leiden. Bart de Haan van de Fietsersbond : ‘Wij willen goede en veilige fietsverbindingen voor alle fietsers. Hoe meer deelnemers, hoe meer informatie.  Doe dus mee!’.
Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Als deelnemer kun je nu ook je persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes. En zo bijdragen aan bijvoorbeeld een veiliger en comfortabeler fietsnetwerk.

 

Fiets je mee?

Meten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Meedoen is eenvoudig: download de Fiets Tel-app op je mobile telefoon via Google Play of Apple Store.  Op 18 september wordt de app actief.  Druk op start als je op de fiets stapt en op ‘stop’ als de rit beëindigd is.

Kijk voor meer informatie op Fiets Telweek 2017

Opdrachtgevers van de Fiets Telweek zijn o.a. provincie Gelderland en ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.