Weer een ongeval bij de Vianense Poort

Twee auto’s botsen en raken fietser

IMG-20171007-07OKT2017-Vianense-Poort-2

De Vianense Poort met de kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat is bovenmatig gevaarlijk. Zaterdag 7 oktober 2017 werd een nietsvermoedende fietser geraakt door twee botsende auto’s. Het zoveelste incident!

Zaterdag 7 oktober 2017 omstreeks 18.30 uur was het weer raak bij de Vianense Poort. Op de kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat botsten twee auto’s en raakten daarbij een nietsvermoedende fietser. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Men mag van een wonder spreken dat de verwondingen meevielen.
De kruising Otto van Reesweg/Jan van Riebeeckstraat is gevaarlijk vooral voor fietsers. Hetzelfde geldt voor de Vianense Poort. Aan de lopende band vinden hier aanrijdingen en incidenten plaats.
De Fietsersbond Culemborg heeft al meermalen de gemeente en politiek hierop aangesproken. Gezien de grote mate van onveiligheid zijn op korte termijn maatregelen noodzakelijk. Maatregelen die toekomstbestendig zijn en waarbij de veiligheid van de fietser voorop staat. De Fietsersbond stelt voor om de kruising te veranderen in een rotonde. Gezien het grote aantal conflicten in de Vianense Poort en de toename van het aantal fietsers is afsluiten voor gemotoriseerd verkeer eigenlijk de enige veilige optie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.