RUIMTE VOOR DE FIETS IN CULEMBORG

fietsplan Fietsersbond Culemborg

2014-03-18-Fietsnetwerk-Culemborg-voorpagina

Dit fietsplan van de Fietsersbond Culemborg heeft de ambitie het fietsen in Culemborg breed  te stimuleren. Niet alleen door onveilige situaties op te heffen maar ook door een omgeving te creëren die uitnodigt om primair de fiets te pakken.

Culemborg is compact en ligt tegen de Lek. Feitelijk is Culemborg ontworpen om primair de fiets te pakken voor alle bestemmingen binnen Culemborg.
Het gevoerde verkeersbeleid heeft er toe geleid dat er in het verleden geen keuzes of verkeerde keuzes gemaakt zijn met als gevolg dat er in Culemborg weinig veilige fietsroutes zijn.
Dit moet veranderen gezien het toenemend fietsgebruik, de enorme groei van het aantal e-bikes en de uitdrukkelijke wens van overheid en gemeentes om het fietsgebruik met 20% te doen toenemen over een periode van 10 jaar.
De fiets maakt ook Culemborg leefbaarder en heeft tal van andere voordelen. Met doelgerichte investeringen wordt fietsen aantrekkelijk en veilig in Culemborg.
Dit fietsplan houdt er ook rekening mee dat met de auto alle bestemmingen bereikbaar blijven. Met de fiets een korte, veilige en comfortabele route.
Het fietsplan kunt u downloaden (zie hieronder).

Als Fietsersbond Culemborg zijn wij bijzonder geïnteresseerd in uw  mening.
Wilt u het onderstaande formulier invullen?

 

pdf ⋅ 3 MB

Fietsplan-FBC-maart-2018-korte-versie

Download

fietsplan

voor- en achternaam
uw emailadres
het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken
graag hier uw opmerkingen, suggesties en vragen over het Fietsplan 'Ruimte voor de fiets in Culemborg'

Categorieën