Vrijdag 1 juni 2018: Verkeersexamen Culemborg

Leerlingen groep 7/8

2018-verkeersexmen-voorlichting-hulpouders

Op vrijdag 1 juni 2018 doen de leerlingen van groep 7/8 hun verkeersexamen. Ze fietsen een route door Culemborg. Fietsen wordt steeds belangrijker.
Om Culemborg leefbaar te houden moet er meer gefietst worden. De Fietsersbond vindt dat verkeerslessen op school van essentieel belang zijn om het fietsen te stimuleren.

Op vrijdag  1 juni 2018 gaan zo’n 228 leerlingen van 10 basisscholen in Culemborg weer verkeersexamen doen. Ze fietsen een route dwars door Culemborg over drukke en minder drukke straten en wegen.
Ze brengen nu in praktijk wat ze op school geleerd hebben.  Op 12 plaatsen zijn er controleposten waar genoteerd wordt of er fouten gemaakt worden.

De Fietsersbond is zeer blij met dit initiatief. Fietsen wordt steeds belangrijker. Om ook Culemborg leefbaar te houden, wordt door de politiek prioriteit aan het fietsen gegeven. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. is daar overduidelijk voor gekozen. De verwachting is dan ook dat er een dusdanige infrastructuur wordt aangelegd dat binnen de bebouwde kom primair de fiets gebruikt gaat worden.

Een infrastructuur die dus uitnodigt om op de fiets te stappen. Culemborg is zo compact dat je bijna alle bestemmingen met de fiets sneller bereikt dan met de auto. Kinderen die dus gewoon weer met de fiets naar school gaan.

Dit fietsverkeersexamen draagt in hoge mate bij om het fietsen te stimuleren. Dank aan Marco Brons, Martin Passon en alle vrijwilligers die dit jaarlijks evenement mogelijk maken.

2018-verkeersexamen-route

Categorieën