CULEMBORGERS WILLEN FIETSSTAD

uitkomst enquête Fietsersbond

fietscarrouselkopie5

Fietsersbond Culemborg heeft in de zomer van 2018 een enquête gehouden onder de Culemborgers. Ondubbelzinnig kiezen de Culemborgers er voor dat Culemborg  een fietsstad wordt.

De Fietsersbond Culemborg legde de vraag voor “Wat moet er gebeuren?“
Maar liefst 50% zegt ‘directe hoofdfietsverbindingen en fietsstraten tussen de buitenwijken en het centrum’ te willen.  Veilig fietsen is voor 32 % van de ondervraagden belangrijk en 20% wil betere voorzieningen voor de fietser.

Daarnaast gaven de Culemborgers nog eens honderden opmerkingen en suggesties.
‘Minder autoverkeer, veilig kunnen fietsen en rustig kunnen wonen’ was de algemene wens. Op de vraag ‘Hoe dat dan bereikt moet worden en wat de knelpunten zijn?’ waren de Culemborgers heel duidelijk.
Het meest belangrijk is de ‘fietsstraat van Parijsch Zuid naar het centrum’. Dat de Vianense Poort afgesloten moet worden voor autoverkeer vinden de Culemborgers heel belangrijk!

De Culemborgers vinden hun stad behoorlijk onveilig om te fietsen.
Naast de Jan v Riebeeckstraat, Prijsseweg en Vianense Poort worden ook de Otto v Reesweg, de Weidsteeg, de Oostersingel en de omgeving Hockensingel als bijzonder onveilig ervaren.
Een fietsbrug over de Lek is wenselijk.

De fiets wordt steeds belangrijker voor ons mobiliteitssysteem. Vooral de e-fiets wordt steeds vaker gebruikt  voor woon-werkverkeer, voor boodschappen doen, voor allerlei andere bestemmingen binnen de bebouwde kom  en door steeds jongere gebruikers.
Een adequate fietsinfrastructuur is onontbeerlijk.

enquête-Cul-Bijv2

Categorieën