Helpt u mee het verkeersexamen te organiseren?

DSC02729

Om het jaarlijkse verkeersexamen te continueren zijn we op zoek naar vrijwilligers die met samen ons dit examen in juni 2020 willen organiseren.

Verkeersexamen-Culemborg organiseert samen met de Fietsersbond Culemborg het jaarlijkse verkeersexamen voor leerlingen van groep 7/8.
Fietsen wordt steeds belangrijker en daarom is het noodzakelijk dat  leerlingen al vroeg wennen aan de verkeersregels en hoe daar mee om te gaan.

Het fietsverkeersexamen
De leerlingen in groep 7/8 krijgen op school verkeersles. Het praktisch fietsverkeersexamen is de afsluiting van de theorie lessen; 250-300 leerlingen doen mee.
Het praktisch examen voert volgens een uitgezette route door Culemborg (duur ongeveer 30 minuten). Op een 10-tal posten zitten waarnemers die de leerlingen beoordelen of ze zich aan de regels houden. De start en finish zijn op de gemeentewerf aan de Triosingel.

 

DSC02744

Hoeveel tijd kost het organiseren?
In januari beginnen de voorbereidingen. Kost een uurtje per week  tot eind maart.
In april/mei bereiden we de informatie avond voor, de PR wordt in gang gezet en vaak moeten we scholen nogmaals benaderen met vragen. Kost ca 1-3 uur per week. In mei wordt het systeem uitgetest, een info avond georganiseerd, de gemeente benaderd voor uitzetten van de route, de genummerde hesjes naar de scholen gebracht.
Op de dag van het fietsexamen (begin juni op een vrijdag) zijn we van ‘s morgens 8 uur tot in de middag bezig.

Wilt u meehelpen om het fietsverkeersexamen te behouden?
Fietsen wordt steeds belangrijker. Verkeersinzicht is van essentieel belang. Het fietsexamen draagt daar aan bij. Een stap naar een gezonde toekomst.
Als team verdelen we de activiteiten, komen regelmatig bijeen  en helpen elkaar.
Als u dit beetje tijd kunt vrijmaken, wilt u zich dan aanmelden via onderstaand formulier? Voor informatie kunt u ook bellen: 06-24351772.

 

Verkeersexamen

Aanmelden "helpen met organiseren het Fietsexamen voor leerlingen groep 7/8". De Fietsersbond Culemborg neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • voor en achternaam

Categorieën