meer fietsers is meer omzet

Milaan fietsstad, Parijs fietsstad, Culemborg fietsstad

het besef groeit dat fietsen gezond is

fietsers londen corona

Niet alleen in grote steden maar overal wordt meer gefietst. De corona crisis versneld de bewustwording dat fietsen gezond is maar ook bijzonder geschikt is voor korte afstanden.
De ANWB verwacht dat het gebruik van fiets en e-bike met 27% zal toenemen.
Ook in Culemborg zal dat gaan gebeuren.

Het corona virus dwingt ons om anders te kijken naar onze stad, zegt de Milanese wethouder van mobiliteit Marco Granelli. „We willen de economie weer aan de praat krijgen, maar we moeten dat op een andere basis doen dan tevoren.” Een essentieel onderdeel daarvan is een ambitieus plan om de Milanezen massaal op de fiets te krijgen.
Dezelfde ontwikkelingen worden in veel andere plaatsen gezien zoals Londen, Parijs en Berlijn.

De ANWB verwacht dat het fiets en e-bike gebruik met 27% zal toenemen.  Mensen beseffen nu dat fietsen gezond is en ideaal voor korte afstanden.

Culemborg
Door de corona crisis zal ook in Culemborg meer gefietst gaan worden. Culemborg is feitelijk ontworpen en gebouwd om alleen maar te fietsen. Het ontbreekt aan een adequate fiets infrastructuur.
De Fietsersbond Culemborg roept de gemeenteraad van Culemborg op om haast te maken met het oplossen van de knelpunten voor fietsers. De fietsstraat van Parijsch Centrum naar de binnenstad is een must om de inwoners van Culemborg-West massaal naar de binnenstad te laten fietsen.  Veilig, snel, gezond, schone lucht  en de winkeliers zijn er reuze blij mee!

voor artikel ANWB klik hier

Categorieën