PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN HERFSTACHTIG

Culemborg TV maakte film van het verkeersexamen

IMG-20200925-WA0018ll

Op vrijdag 25 september deden 153 leerlingen van Culemborgse basisscholen hun praktisch verkeersexamen.  Dit verkeersexamen was gepland voor 19 juni maar werd uitgesteld als gevolg van de coronacrisis.
Culemborg TV maakte een film van het verkeersexamen.

Er werd stevig gefietst over de route vol met situaties die representatief zijn voor de dagelijkse werkelijkheid. Toen alle uitslagen binnen waren bleek dat 4 leerlingen gezakt zijn. Ze kunnen in mei/juni 2021 op herkansing.

De organisatie (Fietsersbond Culemborg) was verheugd met de komst van wethouder Joost Reus bij de start van het examen. Ook gaat onze grote dank uit naar de 24 enthousiaste  juryleden die het herfstachtige weer trotseerden om de controleposten te bemensen.

Ook Culemborg TV was aanwezig voor het maken van een korte film. Deze alleraardigste film staat inmiddels op YouTube verkeersexamen

Nogal wat juryleden merkten op dat de leerlingen behoorlijk wat last ondervonden van roekeloos rijdend autoverkeer. Leerlingen werden afgesneden, kregen geen voorrang waar ze het wel hadden en werden gewoon over het hoofd gezien.  De Fietsersbond verwacht dat het verkeersplan van de gemeente Culemborg er voor zorgt dat Culemborg binnen enkele jaren voor iedereen een veilige fietsstad is.

Categorieën