de fiets wordt steeds belangrijker

Praktisch Verkeersexamen vrijdag 4 juni

DSC03112+

Het praktisch verkeersexamen voor de Culemborgse basisscholen vindt dit jaar plaats op vrijdag 4 juni.  Sommige scholen doen ook mee met groep 8 omdat ze vorig jaar, als gevolg van de corona crisis, niet in de gelegenheid waren deel te nemen.

De eerste leerling vertrekt om 8.30 uur vanaf de Gemeentewerf uitgang Spoorstraat. Joost Reus zal als Wethouder Verkeer het officiële startsein geven.

Leerlingen die eerder geslaagd zijn voor het Theoretisch Verkeersexamen, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd.  De deelnemers rijden op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. De route van het VVN Praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet over 5  km en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen juryleden op diverse controleposten de leerlingen op onder andere het  verlenen van voorrang, voorsorteren en het aangeven van richting.

De fiets wordt steeds belangrijker als primair vervoermiddel. Vooral binnen de bebouwde kom. Daarom is het belangrijk is dat van jongs af aan kinderen geleerd worden hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Dat ze de verkeersregels kennen maar vooral dat ze leren hoe te anticiperen op onveilige en gevaarlijke situaties.

Het praktisch verkeersexamen wordt georganiseerd door de Fietsersbond Culemborg. Voor informatie  graag een email naar  [email protected]

Categorieën