FIETSTOCHT voor FIETSBRUG OVER DE LEK

Zaterdag 3 juli fietstocht en manifestatie in Culemborg

Open monumentendag 2019

Op zaterdag 3 juli wordt er een fietstocht georganiseerd  met een manifestatie in Culemborg op de plaats waar de fietsbrug moet komen. De fietsbrug over de Lek is een onmisbare schakel in de doorfietsroute Den Bosch – Utrecht.  Ook de politiek wil deze fietsbrug.

Fietstocht en manifestatie
Zaterdagmiddag 3 juli organiseert de Fietsersbond van Houten, Culemborg, Utrecht en West Betuwe een fietstocht om aandacht te vragen voor een echte doorfietsroute tussen Utrecht en Den Bosch. Onderweg brengen de fietsers de knelpunten in de doorfietsroute in kaart. Een belangrijk knelpunt in de route is het ontbreken van een fietsbrug over de Lek. De tocht start om 13.00 uur, zowel in Utrecht als in Waardenburg. In Houten verzamelen vanaf 13.30 uur op Het Rond. De deelnemers ontmoeten elkaar op de Goilberdingerdijk in Culemborg naast de spoorlijn voor de manifestatie om 15.00 uur. Daar speechen de wethouders mobiliteit van de gemeenten Culemborg, Houten en West Betuwe. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

doorfietsroute DB-Utr+

Belang fietsbrug
Een fietsbrug over de Lek is  een lang gekoesterde wens. Ook de politiek steunt het realiseren van de fietsbrug als onderdeel van de doorfietsroute Den Bosch – Utrecht. Recent heeft Provincie Gelderland besloten om deze doorfietsroute nader te verkennen. Met de fietsbrug zijn Houten en Utrecht zonder oponthoud rechtstreeks bereikbaar. Goed voor recreatief fietsen maar ook met de fiets (of e bike) naar je werk in Houten of Utrecht. Daarnaast wordt de afstand naar Culemborg een stuk korter en veiliger voor de vele scholieren uit Houten.
Tevens is van belang te weten dat de bewoners van Rivierenland sterk gericht zijn op Utrecht en voor Utrechters is Rivierenland een belangrijk recreatiegebied.

Meefietsen
De fietsers vanuit Houten verzamelen zich vanaf 13.30 uur op Het Rond. Vanuit Utrecht starten de fietsers om 13.00 uur (vanaf het Jaarbeursplein) en fietsen naar Het Rond in Houten. Met de Houtense fietsers vertrekt men daar om 13.45 naar Culemborg. Aankomst op het Veerhoofd omstreeks 14.45 uur.
Vanuit het zuiden, Waardenburg, starten de deelnemers ook om 13.00 uur vanaf de Waaldijk aan de noordzijde van de Nijhofbrug.
De deelnemers ontmoeten elkaar op de Goilberdingerdijk in Culemborg naast de spoorlijn voor de manifestatie om 15.00 uur.
Iedereen kan deelnemen aan de fietstocht en/of de manifestatie.
GRAAG AANMELDEN:  dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan via [email protected], [email protected] of [email protected]
Vermeld bij je aanmelding of je deelneemt aan de fietstocht en vanuit welke plaats je start, of deelneemt aan de manifestatie of aan beiden.

Categorieën