Verkeersexamen 2 juni 2023 Culemborg

DSC02603+

Op 2 juni is de kans groot dat u fietsende leerlingen (met rood hesje) tegenkomt in Culemborg. Zij doen die ochtend namelijk verkeersexamen. Het gaat om ongeveer 320 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van elf basisscholen in Culemborg. Op school hebben ze al theorie gehad. Op 2 juni brengen ze het geleerde in de praktijk.

route met Start Finish controleposten verkeersexamen 2023

Wethouder Monica Wichgers van Verkeer: “Ook wij vinden het belangrijk dat kinderen leren veilig deel te nemen aan het verkeer. Het fietsexamen draagt daar aan bij. Heel fijn dat de Fietsersbond Culemborg dat in opdracht van de gemeente jaarlijks organiseert.”

Collega Wethouder Daphne Bijvoet van Onderwijs laat de eerste leerlingen rond 8.30 uur vertrekken vanaf de gemeentewerf aan de Triosingel (uitgang Spoorstraat). De scholieren fietsen dan een route van ongeveer 5 km. Rond 11.30 uur is iedereen weer binnen.

Categorieën